Sunday, July 31, 2011

Sedih !!!!!


tanggal 18 hb 7 2011 menjadi kisah hitam untuk aku apabila camera adiah dari my lovely sista ilang akibat daripada rumah dipecah masuk oleh orang yang aku akan sentiasa doa akan mendapat balasan seba buat seluruh keluarga aku sedih..
orang ckp hilang barang boleh diganti tapi ilang nyawa tak boleh tapi bagi aku dua2 sama n susah untuk dapatkan kembali.Sekarang aku reda dan akan terus berdoa supaya orang yang melakukan perbuatan nie akan mendapat balasan yang paling teruk ...

Ramadan Kembali lagi !!!


Ramadan kembali lagi..so esok korunk dah kene puasa..sepanjang bulan pose nie korunk x belh nak mencarut2 ..hehehe seronok aku nak tgk korunk jadi budak baik  sebulan nie..so ramadan thn nie x dpt sambut ngan family just smbut ngan budak 2 blik jelah..baru jerk nak mule pose aku ngan kwn2 dah pikir pasal raya,..macam2 kiter org nak bli..hehehe so sume selamat berpuase..n puase jgan yang yok ky..kukuhkan iman ..

Thursday, July 14, 2011

Biler kite sayang !!!!


Biler kiter syg org tu
Kiter terima jer apa yg org tu kata
Tp biler kata dia?
Hati kate takper manusia tak perfect

Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Hati kate ala, adatlah ada yang
mnnunggu n dtnggu

Biler kiter syg org tu
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah
bsn,
Tp biler kite bosan
Ada dia lyn kiter?
HAti kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita diam je
Tp dia heboh 1 dnia
HAti kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn
Biler jd cm2, x pe
HAti kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn
kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite ingt
HAti kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
HAti kata, ala jagalh Hati dia, sian
dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia
letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak
kiter lyn dia bila dia bsn
Adil ker?
HAti kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan
hari kesakitan kita,
HAti kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah
trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat
kiter,sakit bese2 jer, jgn nk mngrt
HAti kata, cmnelah dia biler kiter x
de, msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
HAti kata, tau x btapa kita syg kan
dia????/????? ?

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selama2nya
untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbanan yg kiter lakukan itu??





Dec 5 2007 12:40 AM
Impian perkhawinan.
Hye..lamenye aku x bukak blog nie..msty korunk terkejut sbb lae x bukak pastu tetibe jerk kuar post pasal impian perkhawinan..bukan aper memandangkan akak aku nie tgh merancang majlis bersejarah die dgn mcm2 benda yg die nak buat aku dengan tertibenye rase mcm nak jugak carik aper yg aku nak pakai nnty or aper yg aku nak wat..bnyk tau nak kene piker, klau x rancang dari sekarang nnty kelam kabut..heheheh cehh2 poyo jerk kate2 aku tue..
Beralih pada dress impian aku tue biar lah padan ngan aku..n aku nak jugak pakai dress yg glam but still tutup aurat..sekarang kan zaman moden aku yakin punye bnyk kedai pengantin yg ade dress tuk kaum2 muslimah mcm aku nie..

                      
Hah !! glam gitu..sampai sekarang aku still x paham naper wedding dress mesti wane putih..tapi klau gune warne lain nmpk mcm pelik plak sbb x ramai yg buat n nak pakai..mostly wedding dress impian setiap wanita mesty putih tue bagi pendapat aku lah, x tahulah klau2 korunk ske warne lain..x pown aku nak baju ala2 jawe  cute jgk..


          
Hah!!! Mcm yang kat atas nie..sumenye lawa2 rase cm nak pakai sume sekali tp memandang kan org x penah buat kang aku wat org kate aku nie obsess kat wedding dress plak..heheheheh..jowm tengok kek impian aku plak n pelamin aku..whahahha.. (time to berangan).
              
Heheheh BTW sume nie impian..manelah tahu bakal laki aku nnty ade idea yang lebih menarik dari yang aku punye.,,tah2 ape yg die rancang lagi grand dari aku punye...wah bahagianye idup klau impian nie tercapai..but sumenye keje tuhan n klau kite rancang mcm ner pown klau tuhan x bg nak wat mcm ner kan..so doakan ehh...



Fobia 3


Hye aku kembali mencoretkan blog ini dengan cerita fobia aku..macam yang aku janjikan aku akan ceritakan fobia aku terhadap benda hidup @ manusia..klau korunk bace mesty korunk nak gelak sbb benda nie korunk rase mcm x logic tp bagi aku semuanye mungkin..


       
Hah!! Mesty korunk pelikkan ape kene mengene ngan 3 gambar nie..klau korunk nak tahu ini lah fobia aku yang paling besar.. Hmmm gelak kan lah..aku tahu macam x logic je kan fobia terhadap lelaki..tp korunk kene paham antara fobia n anti lelaki sbb maksud nye berbeza..fobia kat lelaki membuatkan aku nie selalu berhati2 dan selalu berprasangka buruk terhadap lelaki sebelum kenalnye but fobia nie datang ble aku rase lelaki tue memang mencurigakan tp klau ngan kwan2 sekelas or kolej aku xkan rase mcm tue sbb aku tahu aku akan jumpe drg smpailah aku abis kolej n sklh..
Anti lelaki nie bedasarkan pakar ia berpunce dari kaum wanita yang pernah dilukankan perasaan or die nie LES..org mcm nie xbleh tgk lelaki sbb bg dorunk lelaki dlm dunia nie sume jahat tp aku x mcm tue n aku still bleh berkawan n bleh bergaul ngan lelaki that why lah ader perbezaan antara fobia n anti lelaki..
Klau korunk nak tahu fobia aku nie berpunca mase tadika dulu..aku x berape ingat tp hari tue my ibu tergerak aty pakaikan aku rantai emas ..so sebelum balik tue aku ngan kwn2 rancang nak blek ikut jalan belakang so time perjalanan balik tue ade lah sorang lelaki nie tanye arah nak g aner pown aku dah ingat n time aku tunjuk kan die rentap rantai aku so kwn2 aku n my little sis dah lari lintang pukang dah but aku still bediri kat situ tergamam selame beberape minit n aku sedar aku pown lari..
Memang kecoh lah kawasan umah aku hari tue.sampai aku ajak mak aku tumpang umah jiran aku sbb bapak die ade kat umah..biaselah pagikan so bapak aku for surelah keje..sejak dari hari tue maner aku pegi n klau ternampak lelaki yang mencurigakan aku akan menangis..tp tue time kecik lah ble besar nie aku just berhati2 ble ade org nak berkenalan ngan aku.n kadang2 ambik mase jugaklah aku nak jumpe drg..
Tp ble besar nie aku rasekan sikap aty2 aku nie kdg2 buat org anggap aku sombong..yelah sbb drg x tahu sejarahnye..tp lg besar nie lg lah aku takut lebih2 aku nie mmg kuat gler tepengaruh ngan movie.. and 1 lagi sekarang nie dah terlalu bnyk remaja perempuan yang ikut lelaki lari last2 kene tipu n ader yang blek sebagai jenazah lg..so kepada kwn2 aku or saper2 yang rasekan aku nie terlalu sombong korubk kenelah paham sbb kan situasi nie ky..
Lastly klau korunk rase korunk xder fobia baik korunk pikirkan sbb saper sangka lelaki yang sepatutnye diciptakan tuhan tuk menjage perempuan mampu buat sesuatu yang sukar tuk dibayangkan n ditafsirkan...RENUNG-RENUNGKAN !!!!!

Fobia 2


Hah !! hari tue dah cite pasal fobia aku kat laut yang merupakan alam semesta or whatever..kali nie aku nak cite plak fobia aku kat benda buatan manusia yang pling aku takut iaitu ????

                         
Hah!! Tue lah benda nye...heheh nmpk gmbr org kat dlm tue happy jerk tp bg aku benda nie menakutkan..setengah org seronok sbb benda nielah yg bwk dorunk berjalan merentas dunia tp bagi aku benda nie jugaklah bnyk mslhnye..
Yang 1st sekali buatnye benda tue tetibe jerk rosak n x berfungsi ape yg korunk nak wat..xkan korunk nak kuar..dah sah2 lah korunk tempah tiket kat sempang lima..lg pown kat atas tue mane ader stesen perhentian tuk korunk betulkan benda tue..
Yang 2nd nie berpunce dari pada pengaruh movie yg menambahkan fobia aku nie..korunk penah tgk x snake at the plane or whatever tah namenye aku x ingat..hah maner nak nyorok klau kene mcm tue..sorok mcmner pown sah2 lah ular tue jumpe korunk sekelip mate jerk..
HUU!! Takut teman...heheheheh..tue lah fobia aku..n klau ade mase lg aku akan cerita fobia aku kat benda hidup plak ky..klau korunk rase korun xder fobia baik korunk pikir2 kan betul2..

FOBIA


Fobia


Aku rase semua orang kat dunia nie ade fobia dorunk sendiri n aku yakin korunk pown mesty ade kan..
sama macam aku jugak yang mempunyai fobia terhadap laut..tiap kali aku naik feri, kapal or whatever asalkan kat atas laut aku mesty pikirkan yg bukan2.. macam klau2 kapal tue karam kerk n aku x reti berenang n kdg2 mandi laut pown aku takut sbb akuu bleh byg kan aku lemas or kene makan dek jerung..Klau di ikutkan dek gambar nie mmg laut tue cantik n org sllu kate klau dengar bunyi ombak laut boleh trnangkan fikiran tp bg aku cantik mcmner pown aku piker ttp terselit jugak bayang jerung or buaye besar walaupown buaya x duk kat laut..heheheh walau pun tempat belajar aku depan laut tp  sekali pown aku x penah cecahkan kaki aku kat sane..hehehe ble dah cerita pasal tempat yg dekat ngan laut setiap hari aku akan pikir mcm ner klau kene tsunami.. bukan mendoakan tp name pown fobia mstylah mcm2 yg aku pikir ..siap pikir klau kene tsunami aku lah org pertame yg kan panjat banggunan kolej aku tue..whahahahah lawak2 ...

Lgi 1 ade satu movie nie menambahkan lagi fobia aku terhadap laut ialah cerita ???
Hahaahhah!!!!! Bagi korunk memang cite nie romantic tp tue dari aspek yang lain tapi klau aspek keselamatan n kepentingn diri yang dorunk tunjukkan tue buatkan aku bertambah cuak..buatnye laki aku nak bulan madu kat atlantik kerk n tetibe karam maunye aku mati sia2..tp aku akan paatykan yg aku xkan berbulan madu dekat tempat yang berdekatan ngan laut or atas laut...hehehehhe..
Klau korunk rase korunk xder fobia baik korunk pikirkan blek!!!!